Kajak

Mats är ledare inom kajaksektionen inom Friluftsfrämjandet Märsta-Sigtuna. För turer från denna verksamhet hänvisas till Friluftsfrämjandets Märsta-Sigtuna hemsida för kajak. Där ingår då att leda 1-2 turer per år. Förutom detta är vi ofta med som deltagare på Friluftsfrämjandets turer, men ger oss även ofta ut på egen hand. Vi har som tradition att fira midsommarhelgen, med traditionsenlig mat och dryck, ute i Stockholms skärgård.

Nedan finns beskrivningar för en del av de längre turerna, samt några resuméer på årsbasis. Vi började år 2000 och fick uppleva en ny värld. Kajakpaddlingen som sådan är inte målet utan helhetsupplevelsen med att ta sig fram ljudlöst i skärgården, fika på kobbarna, tälta på klipporna och laga god mat och ta det lugnt och koppla av.

egna sidor/Moja2013/start.html

Kanotsommar 2000 Vår första kajaksommar, i hyrda kajaker. Vi börjar med "sambopaddling" i Bohuslän, ordnad av Friluftsfrämjandet Ljungskile och fortsatte sedan på egen hand med en del turer i Stockholm skärgård
Kanotsommar 2001 Vi fortsatte denna sommar med att skaffa egna kajaker, och har sedan paddlat en del i Stockholms skärgård samt vid Stendörren. Dessutom utforskade vi Ekenäs skärgård i Finland, Camillas hemmavatten.
Kanotsommar 2002 Förutom en hel del turer i Stockholms skärgård och Gräsö så var vi en vecka på Norra Åland och 5 dagar igen i Ekenäs skärgård i Finland.
Brändö och Kökar (Åland) 2003 Denna sommar blev det turer väster om Brändö på norra Åland samt vid Kökar. Vi paddlade även utanför Åbo när de stora segelfartygen i Tall Ship's Race lämnade Åbo.
Kökar 2004 Förutom några turer i Stockholms skärgård och Stendörren blev det en tur vid Kökar på Åland.
Bohuslän 2006 En fantastisk vecka i början på juli med Friluftsfrämjandet Ljungskile i Bohusläns skärgård, med övernattning på Väderöarna.
Föglö och Kökar (Åland) 2006

(Friluftsfrämjandets berättelse)

Tur med Friluftsfrämjandet från Föglö mot Kökar.
Norra Åland 2007 Tur med Friluftsfrämjandet på norra Åland.
Norra Åland 2008 Tur med Friluftsfrämjandet på norra Åland.
Uummannaqfjorden, Västgrönland 2009 Tur med Trackers på Uummannaqfjorden, Västgrönland. 7 dagar samt ytterligare 5 dagars utflykter.
Helgelandskusten, Norge 2010 Tur på Helgelandskusten, söder om Lofoten, i Norge. 7 dagars paddling plus 4 dagars övrig sightseeing i området.
Norra Åland 2011 Beskrivning: C:\Users\mats\Documents\Mina bilder granskning\FA\Norra Åland 2011\Bilder\IMG_6903.jpg Tur med Friluftsfrämjandet på norra Åland.
Gräsö och Örskär 2011 Tur med Friluftsfrämjandet på norra Gräsö och Örskär.
Kroatien 2012 En veckas paddling i Kvarnerbukten i norra Kroatien.
Ostkusten 5 skärgårdar 2013 12 dagars kajaktur från Kråkelund, norr om Oskarshamn, till Arkösund. Härligt att vara ute så länge.
Norra Åland 2013 5 dagar på norra Åland, bl.a. sedvanligt besök hos tordmularna på Mulklobben.
Möjaskärgården 2013 4 dagar med Friluftsfrämjandet i Möjaskärgården.

Hem
Om oss
Aktuellt
Bilder
Kontakta oss
Länkar
Mats Ljungberg o Camilla Wikström