Möjaskärgården 7 - 10 augusti 2013

 

En tur med Friluftsfrämjandet Märsta-Sigtuna, där jag och Sven Seeman var ledare.

Väderprognosen var verkligen illavarslande, med prognos om 50 mm regn en dag, 8-11 m/s en annan dag och allmänt blåsigt. Verkligheten blev en annan med svaga vindar (några timmar med cirka 5 m/s vid Möja, annars stiltje) och lätt regn en kväll och natt samt några droppar för övrigt. Solen sken på två av kvällarna och morgnarna då vi fick njuta av den, av värmen och av bad vid vår fina tältplats på Lökaö. En kväll tillbringade vi under vår uppsatta tarp, som gav ett bra skydd mot det lilla regn som kom.

Vi fick då uppleva det vi önskade av Möjaskärgården, som ligger öster om själva Möja. Mellan de större öarna finns smala sund, med branta bergssidor, och vi snirklade även runt i den lilla skärgården som ligger i havsbandet öster om dessa öar.  Vägen till och från Möjaskärgården, med start- och målplats på Östra Lagnö, var också omväxlande där vi tog en yttre väg ut, via Storskäret, och en inre hem via Finnhamn. Camilla, med hjälp av Sigbritt, fick också möjlighet att göra några korta avstickare och ta två geocacher, som låg lämpligt till, där den ena gäckat oss länge.

Vi var 13 personer, inklusive ledarna Mats och Sven. Glädjande nog var det en del nya med, från andra lokalavdelningar, samt från vår pröva-på-tur. Tyvärr fick vi också säga nej till några. En deltagare fick problem med axeln, så vi ordnade med transport av deltagare och kajak med Waxholmsbolagets båt från Löka. För övrigt hade vi, som vanligt, mycket trevligt under turen och under måltiderna på klipporna.

Här finns en detaljerad rapport.

Bilder: (klicka på bilden)

Detaljerad rapport pdf (klicka på bilden):

     
 
Hem (Mats och Camillas hemsida)