Fondsbu 25 mars - 1 april 2013

Fira påsk en vecka i Fondsbu i södra Jotunheimen

 

 

Vi har inom Friluftsfrämjandet Märsta-Sigtuna lett flera vinterfjällturer i Jotunheimen, där vi under en dryg veckas tid gått mellan bemannade och obemannade hyttor. Området har varit mellan Spiterstulen i norr, Leirvassbu och Skogadalsbö i väster, Gjendebu i öster och Fondsbu i söder. Olavsbu, som ligger mitt inne i området, och som är en obemannad hytta, har varit vår favorit.

Under vår senaste fjälltur 2010 blev vi mycket begeistrade i Fondsbu och även i dess föreståndare Solbjörg. Vi sade då att dit borde vi återvända och fira påsk någon gång.

Nu blev det av i privat regi, där vi var fyra stycken som åkte bil till Tyin (1,5 dagar), beltebil till Fondsbu och sedan firade påskveckan där med dagsturer. Vi gjorde även en tvådagarstur, med övernattning i Olavsbu.

Under hela veckan var det strålande väder. Soligt, vindstilla och en temperatur på minus 15-20 på nätterna och minus 5 på dagarna, vilket är varmt när det är sol och vindstilla. Föret var inte det bästa, med hårt packat snö, med skavler, även om det på några ställen fanns lite lösare snö. Det gjorde att det var inte så lätt med utförsåkning.

Några bilder från turen finns här, eller om du klickar på bilden bredvid

    

Bilder:

 

 

 

 

     
 
Hem (Mats och Camillas hemsida)